Stichting Uitvaartverzorging
MEMENTO MORIVerzorgt de uitvaart zoals ú dat wenst

Uw uitvaart >>- Buren - Sprekers - Kisten - Dragers - Vervoer - Bloemen - Rouwdrukwerk - Advertenties


Wat wordt er allemaal besproken?
Kiest u voor een crematie of een begrafenis? Is er een afzonderlijke condoleancebijeenkomst? Kan er voorafgaand aan de uitvaart nog afscheid van de overledene worden genomen? Waar vindt de uitvaartdienst plaats? Wordt er een avondwake georganiseerd? Voor welk soort kist wordt gekozen? Hoe gaat de rouwkaart eruit zien? Wie draagt zorg voor de bloemen? Zijn er dragers uit eigen kring of worden ze ingehuurd? Welke muziek klinkt er tijdens de plechtigheid? Worden er advertenties geplaatst? Wie voert tijdens de uitvaart het woord? Zijn er volgwagens nodig? Wie bedankt aan het eind van de plechtigheid? Waar gaat het gezelschap na de plechtigheid naartoe? Wat wordt de gasten aangeboden?
Deze vragen nemen we met u door om uw antwoord erop te vernemen of er samen met u een antwoord op te vinden.

Samen
Samen met u zoeken we naar antwoorden. Als u nog niet direct overal een antwoord op heeft dan maken we een afspraak voor een later tijdstip en geven u daarbij aan waarover we dan afspraken willen maken. Wij zien het als onze taak om u, als u dit wenst, zoveel mogelijk uit handen te nemen. U beslist niets overhaast.

Buren
Memento Mori houdt uiteraard rekening met de bekende Noaberhulp. In onze omgeving komt deze gelukkig nog regelmatig voor. De buren verlenen de noaberhulp in de vorm van bijvoorbeeld het schrijven van enveloppen, het in de kist leggen van de overledene, het dragen op de dag van de uitvaart, het waken bij de kist in de kerk en het schenken van koffie in de aula.We hebben met Noaberhulp ruime ervaring en helpen mee om deze waardevolle traditie in stand te houden.
^ Top

Sprekers
Omdat u de overledene goed kent kunt u een goed beeld schetsen van hem of haar. U kunt dit tijdens de uitvaart zelf doen maar u kunt dit ook vragen aan andere nabestaanden of vrienden. Een dominee, een pastor, een medewerker van het Humanistisch Verbond of een ritueel begeleider kunnen deze taak eveneens op zich nemen. Afgesproken moet worden of er hierbuiten nog andere sprekers zijn of dat dit eventueel wordt uitgesloten.
^ Top
Kisten
Uw uitvaartbegeleider zal u een fotoboek laten zien waaruit u een kist kunt uitkiezen.
^ Top

Dragers
Het is overigens heel mooi en waardevol wanneer familie, vrienden of buren de kist dragen. Zij hebben immers een verbinding met de overledene.
^ Top


Vervoer
Op de dag van de uitvaart moeten we wellicht met de rouwwagen van A naar B. U kunt kiezen o.a. uit de kleuren zwart, antraciet, zilvergrijs en wit. De familie rijdt vaak achter de rouwwagen aan. Wij kunnen hiervoor bijpassende volgwagens inhuren. Er zijn echter alternatieven voor het vervoer. Wat denkt u van een rouwkoets, een fiets, een motor met zijspan of de uitvaartbus? In de bus kunnen naast de overledene circa 15 volwassenen plaats nemen. U kunt deze bus bekijken op www.uitvaartbus.com
Onze uitvaartbegeleiders informeren u graag over de diverse andere mogelijkheden.
^ Top

Bloemen
Wij adviseren u zelf contact op te nemen met een bij u bekende bloemist.
Mocht dit om de een of andere reden niet mogelijk zijn dan tonen wij u voorbeelden van rouwarrangementen en bestellen wij de bloemen.
^ Top

Rouwdrukwerk

Onze uitvaartverzorgers zijn u graag behulpzaam bij het opstellen van de tekst voor de rouwbrief en het overlijdensbericht. Voor zover mogelijk gaan de rouwbrieven op de eerste dag van ons contact de deur uit. Momenteel heeft Memento Mori een ruim assortiment kaarten. Mocht u een andere kaart wensen dan zorgen wij ervoor dat u in contact komt met onze leverancier, drukkerij Evers in Schalkhaar. We willen u er wel op wijzen dat het bestellen van kaarten minimaal een dag extra kost.

Wij laten enveloppen en postzegels bij u achter. Als de kaarten klaar zijn komen wij deze brengen en zorgen wij ervoor dat ze tijdig, in speciale verzendsets, bij TNT worden afgeleverd.
^ Top

Advertenties
In de dorpen Gorssel, Epse, Harfsen, Eefde en Almen wordt de Gids elke woensdag huis aan huis bezorgd. Als u in de Gids een advertentie plaatst dan bent u ervan verzekerd dat in de hiervoor genoemde dorpen vrijwel iedereen kennis neemt van het overlijden. Uiteraard kunt u ook kiezen voor de Stentor of één van de landelijke dagbladen. Het plaatsen van de advertenties wordt door ons verzorgd.
^ Top

Evaluatie
Na ongeveer een maand maakt onze uitvaartbegeleider een afspraak voor een nabespreking. U kunt dan aangeven of de uitvaart geheel naar wens is verlopen, of u nog een dankbetuiging wilt, of u advies wenst over de as bestemming of over het plaatsen van een gedenkteken op het graf.